P-CVD

Storingsdata

Storingen in de elektronische systemen van een voertuig worden opgeslagen in een storingsgeheugen. Bij de meeste voertuigfabrikanten worden ook de omstandigheden en parameters waaronder een storing wordt waargenomen opgeslagen in een zogenaamd “freezeframe”. Deze informatie kan van grote waarde zijn ter ondersteuning van de aangetroffen “klassieke” sporen bij de analyse van een verkeersongeval. De storingen kunnen informatie bevatten over de voertuigsnelheid, de status van het rem- en gaspedaal, de status van het ABS/ESP-systeem, motorinformatie (toerental en motortemperatuur etc.), de status van de passieve veiligheidssystemen (gordelspanners en airbags) en de datum, tijd en kilometerstand van storingswaarneming. Daarnaast is het mogelijk om actuele data, data uit het recente verleden en data uit het infotainmentsysteem van een voertuig uit te lezen. Door de (storings)data op een juiste wijze te interpreteren kunnen de omstandigheden ten tijde van een ongeval worden getoetst. Daarnaast kan de data informatie leveren over de omstandigheden tijdens een schadeclaim zoals bijvoorbeeld onderdelen diefstal of een auto die werd teruggevonden na diefstal. Bij brand- en waterschades kan er ook data worden uitgelezen, echter dit is afhankelijk van de mate waarin het voertuig is beschadigd/verwoest door brand dan wel hitte ontwikkeling en intrede van vocht.
 

Voor het uitlezen van de data maakt P-CVD gebruik van originele merkspecifieke diagnosesystemen. Wij beschikken onder andere over de volgende systemen en licenties:
 

  • ODIS / VCDS (VAG-groep: Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Lamborghini, Bentley)
  • BMW ISTA (BMW, Mini)
  • Mercedes Xentry (Mercedes, Smart)
  • Volvo VIDA (Volvo, Polestar)
  • Toyota GTS (Toyota, Lexus)
  • ServiceBOX PSA (Citroën, Peugeot, Opel)


Voor de merken die wij zelf niet kunnen uitlezen wordt gebruikt gemaakt van de diensten van Jifeline remote diagnostics.


Voor het uitlezen van infotainmentsystemen wordt gebruikt gemaakt van het Berla iVE (vehicle system forensics) systeem waarvoor P-CVD is gecertificeerd.


BELLEN
WHATSAPP